Zetrzyj marchewkę na drobnej tarce. W dużej misce wymieszaj startą marchewkę, płatki owsiane, jogurt, jajko, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, zmielone płatki owsiane, mąkę kukurydzianą i mielony cynamon. Mieszaj, aż składniki dobrze się połączą. Nasmaruj patelnię olejem roślinnym. Wlej ciasto na patelnię i równomiernie rozprowadź. Piecz na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut z jednej strony, a następnie odwróć i piecz przez kolejne 5 minut.
Pokrój ciasto na 4 części i pozostaw do ostygnięcia. W misce połącz twarożek, mascarpone (lub serek śmietankowy) i słodzik (np. miód). Mieszaj, aż powstanie gładka masa. Rozłóż równomiernie krem na każdym kawałku ciasta. Na wierzch posyp jagody lub zmielone orzechy włoskie.