Delikatne mięso – Genialny przepis na delikatny, miękki i soczysty kawałek Twojego ulubionego rodzaju mięsa
11 077
Delikatne, soczyste i niezwykle smaczne mięso każdego rodzaju, polecam miłośnikom kulinarnych nowinek. Odkąd dostałam ten przepis od przyjaciółki, zawsze robię ulubione mięso tylko w ten sposób. Moi bliscy są zachwyceni. Do dzieła!
SKŁADNIKI:
6 plastrów schabu, mięsa wołowego lub mięsa drobiowego (np. indyk)
700 ml wody
100 ml oleju
2 ząbki czosnku
2 stołowe łyżki mąki
sól
zestaw ulubionych przypraw
PRZYGOTOWANIE:
1. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w cienkie plastry. Następnie, obtocz je w mące i smaż po kilka minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z olejem. Usmażone mięso, przełóż z patelni do naczynia żaroodpornego.
2. Na tłuszczu po smażonym mięsie, podsmaż na małym ogniu drobno pokrojony czosnek. Potem, dodaj wodę, sól i przyprawy. Wymieszaj dokładnie i doprowadź do wrzenia. Powstałym sosem, zalej mięso w naczyniu.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni C, przez 30 minut. Gotowe!
Przygotowane w ten sposób mięso, podawaj na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego!