Ciasto:
Mus:
Krem:
Możesz również przygotować
W misce wymieszaj 200 g mąki. Wymieszaj masło z mąką, aby uzyskać kruchą masę. Następnie dodaj żółtka i cukier.
Wmieszaj pozostałą mąkę i zacznij wyrabiać ciasto. Jeśli masa będzie zbyt krucha, dodaj łyżkę wody. Upiecz ciasto na blasze o wymiarach 20×30 lub 25×30.
Możesz wyłożyć ją pergaminem do pieczenia, aby brzegi nie dotykały formy. Gotową masę należy rozwałkować i zwinąć na wałku. Nie będzie się psuła. Umieść ciasto na dnie formy do muffinów. Dociśnij masę tak, aby sięgała wzdłuż foremki. Posypać ulubionymi mrożonymi owocami.
Połącz cztery białka z cukrem. Po chwili powoli dodawaj skrobię. Ubijając masę, stwórz sztywną pianę. Przygotowaną pianę natychmiast posypać na wierzch ciasta. Piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Jeśli pianka zacznie się przypalać, można ją przykryć folią.
Następnie przygotować krem budyniowy. W mleku połącz cukier, żółtka, cukier waniliowy, mąkę i skrobię. Ugotować masę budyniową. Poczekać, aż budyń ostygnie, a następnie dodać masło, mieszając drewnianą łyżką.
Upieczone i ostudzone ciasto podzielić na równe porcje i wyjąć z formy. Pierwszą połowę masy rozsmarować na talerzu. Dodać do niej krem budyniowy. Na wierzch wyłożyć drugą połowę masy.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.