Sałatki Ciasto jogurtowe z borówkami – Delikatny, lekki deser, który możesz jeść kiedy chcesz i bez żadnych wyrzutów sumienia Last updated wrz 14, 2023 599 Łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto jogurtowe z borówkami, polecam wszystkim dbającym o zdrową i lekką, a zarazem pyszną dietę swojej rodziny. Piekę je od wielu lat i jeszcze nigdy nikt mu się nie oparł. Zawsze znika ze stołu błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama! SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 200 ml jogurtu naturalnego 200 – 250 g borówek bądź jagód 150 g cukru 3 jajka 10 g proszku do pieczenia cukier waniliowy do smaku cukier puder do smaku masło i bułka tarta do posypania formy PRZYGOTOWANIE: 1. W wygodnej misce, ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Potem, dodaj jogurt naturalny i dokładnie wymieszaj. 2. Następnie, dodawaj stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszaj mikserem do czasu, aż konsystencja ciasta będzie gładka i jednolita. 3. Formę, wyłóż papierem do pieczenia, wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. 4. Na dno formy, wyłóż borówki i zalej je przygotowanym ciastem. 5. Wygładź ciasto równomiernie na całej powierzchni. 6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 175°C, przez 35-45 minut. Gotowe! Przestudzone ciasto wyjmij z formy do góry dnem i obficie posyp cukrem pudrem. Smacznego!