Ten przepis na odwrócone ciasto karmelowe z jagodami jest szybki i łatwy do wykonania, a jego pieczenie zajmuje tylko 5 minut. Jest gotowe w ciągu 35 minut.
2 241
Oto jak zrobić ciasto jogurtowe z owocami, które jest wyjątkowe i łatwe w przygotowaniu. Jest to świetny sposób na wykorzystanie borówek i jagód. Ciasto to stanowi doskonałą przekąskę lub dodatek do porannej kawy.
Składniki:
Mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia – 10 g
cukier – 250 g
cukier waniliowy – według uznania
Jogurt naturalny 200g
jajka – 3 szt.
Borówek i jagód jest około. 200-250g
Posypać cukrem pudrem
Masło i bułka tarta – odrobina do posmarowania i posypania formy
Sposób wykonania:
Cukier wymieszaj z jajkami.
Wymieszaj z jogurtem.
Wymieszaj mąkę z proszkiem, a następnie dodaj mieszankę do miski. Kontynuuj mieszanie, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Użyj papieru pergaminowego do wyłożenia formy do pieczenia. Umieść owoce w misce i umyj je. Rozłóż ciasto na wierzchu owoców i wyrównaj je.
Piec blaszkę przez ok. 35-45 minut. Po ostygnięciu ciasta wyjmij je z formy. Odwróć ciasto tak, aby owoce znalazły się na wierzchu. Posypać cukrem pudrem.
Teraz możesz już upiec ciasto z jagodami! Smacznego!