Ciasto biszkoptowe z kremem i orzechami – Zapewni niesamowite doznania.
6 359
To proste domowe ciasto biszkoptowe, które każdy, nawet początkujący wykona je bez problemu. Łatwy w gotowaniu, smaczny, delikatny i z orzechowym aromatem.
SKŁADNIKI NA BISZKOPT
200 g kwaśnej śmietany
5 łyżek mąki
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
200 g skondensowanego mleka
2 jajka
1 szklanka cukru
100 g masła
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżeczka sody
SKŁADNIKI KREMOWE
400 g skondensowanego mleka
400 g masła
PRZYGOTOWANIE
1. Wymieszaj w misce sodę ze śmietaną. Następnie pozostaw w ciepłym miejscu na pół godziny.
2. Jajka ubij z cukrem.Dodaj śmietanę z sodą i wymieszaj. Następnie dodaj 200 g skondensowanego mleka i 100 g miękkiego masła. Możesz użyć robota kuchennego. Im bardziej jednorodna masa, tym lepiej.
3. Następnie dodaj mąkę, mieszając ciasto po dodaniu każdej łyżki mąki. Na koniec dodaj orzechy.
4. Podziel ciasto na dwie części. Piecz każdą w natłuszczonej i posypanej mąką blaszce przez pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C.
5. Teraz czas na krem. Wymieszaj puszkę skondensowanego mleka z miękkim masłem (użyj robota kuchennego), aż krem stanie się lekki i puszysty.
6. Przekładać ciasto z kremem, układając je jeden na drugim. Udekoruj je według własnego uznania i włóż do lodówki na kilka godzin, aby je nawilżyć.
Rozpieszczaj swoją rodzinę tym ciastem i zadziw swoich gości kulinarnymi przysmakami.