Chrupiące ciasto bez pieczenia – Moje dzieci nigdy nie mogą się go doczekać.
16 367
Szybkie, tanie i pyszne. Ta chrupiąca słodycz zniknie w mgnieniu oka…
SKŁADNIKI
5 andrutów
120 g chrupek kukurydzianych
100 g masła
1 puszka gotowanego skondensowanego mleka
PRZYGOTOWANIE
1. Rozpuść masło w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu i wymieszaj z gotowanym skondensowanym mlekiem. Powinien to być płynny krem.
2. Polej chrupki kukurydziane ciepłą masą i delikatnie wymieszaj. Najlepsze będą cienkie chrupki, łatwiej i szybciej wchłoną masę.
3. Rozłóż chrupki kukurydziane na andrucie w jednej warstwie i dobrze je wygładź. Połóż drugi na wierzchu i delikatnie dociśnij chrupki. Jest to konieczne dla większej gęstości i aby ciasto nie rozpadło się.
4. Ilość warstw pozostaje w twojej dobrej woli. Polej górny andrut resztą masy lub rozpuszczoną czekoladą. Możesz ozdobić według własnego uznania. Pozostaw deser przez 30 minut i podawaj.