Babeczki Na Kwaśnej Śmietanie – Idealne na każdą okazję.
1 530
Proste i niezwykle szybkie w przygotowaniu babeczki na kwaśnej śmietanie są słodkie, miękkie i pyszne. Do ciasta możesz dodać również rodzynki, suszone morele, orzechy lub owoce.
Obłędnie smakują również z czekoladą wewnątrz. Dobre babeczki z czekoladą wewnątrz. Dla uzyskania niebiańskiego aromatu, wystarczy dodać kawałki mandarynki i czekolady lub dżem z czarnej porzeczki, cytrynę lub skórkę pomarańczową. Opcji jest niezliczona ilość. Znajdź idealną opcję dla siebie i swojej rodziny, a gwarantuję że mile ich zaskoczysz. Do dzieła!
SKŁADNIKI
4 jajka
1 szklanka cukru
100 g masła
5 łyżek kwaśnej śmietany
2 szklanki mąki
1 saszetka cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
papierowe foremki lub silikonowa forma do pieczenia
PRZYGOTOWANIE
1. Z pomocą miksera ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę.
2. Dodaj zmiękczone masło ( możesz zmiękczyć masło, wkładając je na chwilę do kuchenki mikrofalowej).
3. Kontynuując ubijanie, dodaj śmietanę.
4. Następnie stopniowo, dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej domowej kwaśnej śmietany. Ilość dodawanej mąki możesz regulować „na oko”.
5. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 wysokości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz babeczki przez 20–25 minut.
6. Sprawdzaj gotowość babeczek wykałaczką lub drewnianym patyczkiem. Jeśli wykałaczka jest sucha – babeczki są gotowe.