Bezglutenowe ciasteczka migdałowe – Ekspresowy deser dla każdego i na każdą okazję. Jedz słodkości bez wyrzutów sumienia.
268
Jeśli jesteś miłośnikiem zdrowych, ekspresowych deserów, które można jeść zawsze kiedy ma się na to ochotę – ten przepis jest dla Ciebie!
Przepis, polecam w szczególności zapracowanym Paniom domu, ceniącym swój czas spędzony w kuchni i dbającym o zdrowe żywienie swoich bliskich. Do dzieła!
SKŁADNIKI:
125 g migdałów
200 g cukru
2 białka
PRZYGOTOWANIE:
1. Z pomocą blendera, zmiel migdały na mąkę, potem dodaj cukier i dokładnie wymieszaj. Oddziel żółtka od białek. Do zmielonych migdałów, dodaj białka i dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto, przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij dowolne kształty ciastek.
2. Ciasteczka, wyciśnięte na blaszce przykrytej papierem do pieczenia, wysmaruj delikatnie wodą.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 160 stopni C, przez 15 minut. Gotowe!
Upieczone ciasteczka, zostaw w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Udekoruj według własnego uznania, np. migdałami. Smacznego!