Koperty z kurczakiem – Genialna przekąska na każdą okazję. Pięknie wygląda i z pewnością zostanie z Tobą na dłużej.
549
Łatwa i szybka przekąska dla wszystkich miłośników kurczaka, którą wykonasz z łatwo dostępnych składników i zachwyci dosłownie wszystkich. Chrupiące ciasto francuskie z delikatnym, aromatycznym i soczystym wnętrzem, skusi nawet najmłodszych domowników. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
400 g fileta z kurczaka
3 cebule
1 marchewka
1 łyżka octu jabłkowego
pieprz do smaku
sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Fileta umyj i osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój w kostkę.
2. Umyj i obierz marchew oraz cebulę.
3. Fileta, marchew i cebulę zmiel w maszynce do mięsa.
4. Dopraw farsz solą, pieprzem i octem jabłkowym. Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój w kwadraty ( z 1 opakowania ciasta, otrzymasz 16 kwadratów).
5. Na środku każdego kwadrata, umieść porcję nadzienia i zawiń ciasto w kopertę, łącząc ze sobą wszystkie rogi.
6. Poukładaj koperty na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia, zachowując między nimi odstępy.
7. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 30 minut. Gotowe!
Koperty z kurczakiem, podawaj na gorąco. Najlepiej smakują w towarzystwie ulubionego sosu. Smacznego!