Ekspresowa pasta jajeczna – Prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki tym dodatkom nie ma sobie równych i wprost rozpływa się w ustach
762
Jeśli wszelkie wędliny i szynki pomału wychodzą Ci bokiem, zawsze możesz przygotować banalnie prostą i szybką w przygotowaniu, pyszną pastę jajeczną ze szczypiorkiem.
Doskonały smak, wzbogacony aromatycznymi dodatkami sprawia, że nie można jej się oprzeć i wprost rozpływa się w ustach. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
jajka – 6 sztuk
serek topiony – 2 łyżki stołowe
majonez – 1 łyżka stołowa
starta cebula – 2 łyżeczki
sok z cytryny – 1 łyżeczka
kurkuma – 0,5 łyżeczki
pieprz i sól – do smaku
szczypiorek – według uznania
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź i obierz. Następnie, rozgnieć je widelcem lub pokrój w drobną kosteczkę.
2. Teraz, dodaj startą cebulę, serek topiony, majonez, sok z cytryny, kurkumę i dokładnie wymieszaj.
3. Na koniec, dopraw do smaku solą, pieprzem, dodaj drobno pokrojony szczypiorek. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Smacznego!