Pyszna fasola z dodatkiem warzyw-wystarczy otworzyć słoik i pyszne danie jest gotowe.
1 707
Każdy z nas lubi przygotować takie danie, które można zamknąć w słoiku , po czym w każdej chwili otworzyć i zjeść. Przygotowanie tego dania jest bardzo poste, a efekt końcowy na pewno zachwyci każdego!
Do przygotowania tego dania wszystkie produkty są bardzo łatwo dostępne, więc tym bardziej zachęcam do szybkiego przygotowania. Koniecznie przygotuj tą fasolkę dla swojej rodziny, a gwarantuje że każdy będzie zachwycony. Zapraszam na przepis poniżej!
LISTA SKŁADNIKÓW:
2 kg białek lub czerwonej fasolki
3 kg pomidorów
1 kg cebuli
1 kg papryki
1 kg marchwi
2 łyżeczki soli
200 ml oleju słonecznikowego
Szczypta cukru
WYKONANIE:
1. Najlepiej przez całą noc mocz fasolę w zimnej wodzie.
2. Przygotuj warzywa, na samym początku obierz marchew, po czym zetrzyj ją na dużych oczkach, obraną cebulę pokrój w piórka, a paprykę pokrój w cienkie paski. Blenderem zblenduj obrane ze skórki pomidory.
3. Tak przygotowane składniki włóż do garnka z namoczoną fasolą i gotuj około 1,5 godziny na małym ogniu.
4. Po tym czasie przełóż przygotowaną fasolę wraz z sosem do czystych słoików i mocno zakręć słoiki, po czym odwróć je do góry dnem. Tak przygotowane danie w słoikach jest gotowe!
Wystygnięte słoiki koniecznie włóż do lodówki. W każdej chwili gdy nadejdzie Cię ochota koniecznie otwórz słoik i ciesz się tym wspaniałym smakiem. Życzę smacznego!