Nie zawsze mam czas na przygotowanie obiadu. Dlatego bardzo chętnie sięgam zawsze po ten przepis. Danie to jest niezwykle pyszne a do tego nie zajmuje dużo czasu.
Lubisz jeść gołąbki? Jeśli tak, to jestem pewna , że ta zapiekanka z mięsem oraz kapustą Tobie posmakuje. W mojej rodzinie już od dawna gości ten przepis. Zawsze przygotowuje to danie, gdy zjawiają się nie zapowiedziani głodni goście. Zapraszam poniżej na przepis, który będziesz często wykorzystywała.
1.Za pomocą blendera zmiel pomidory, cebulę oraz czosnek. Tak przygotowaną masę przełóż do miski, w której masz mięso mielone, następnie dodaj sól ora pieprz.
2.Kapustę posiekaj na drobno, następnie dodaj soli oraz paprykę w proszku. Całość rozgniataj , do momentu aż kapusta będzie miękka i puści sok.
3.Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Na dno naczynia połóż połowę kapusty, następnie mięso mielone a na wierzch drugą połowę kapusty. W miseczce połącz ze sobą śmietanę z koncentratem pomidorowym, oraz koperkiem, następnie tak przygotowaną mieszanką zalej zapiekankę.
4.Włóż do rozgrzanego piekarnika o 190 stopi i piecz przez 60 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia posyp startym twardym serem.
Zamiast mielonej wieprzowiny możesz użyć fileta z kurczaka. Takie połączenie również smakuje niesamowicie. Tylko od Ciebie zależy jakie mięso wybierzesz.
Tak przygotowana zapiekanka posmakuje całej rodzinie oraz gościom. Zarówno smak i zapach zachęcają do szybkiego skosztowania. Życzę smacznego!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.