Roladki z kurczaka- pyszny farsz i szybki obiad, na pewno posmakuje całej Twojej rodzinie
31 438
Poniżej znajdziesz przepis na pyszne oraz bardzo szybkie roladki z kurczaka. Ich sposób przygotowania jest banalnie prosty, więc na pewno każdy sobie da świetnie radę. Zapraszam poniżej na przepis, jestem pewna , że tak pysznych jeszcze nigdy nie jadłaś.
LISTA SKŁADNIKÓW:
60 g twardego sera
2 filety z kurczaka
Marchew
Pomidor
Ząbek czosnku
50 g topionego serka
Suszone zioła
2 łyżki kwaśnej śmietany
Pietruszka
Czarny pieprz mielony
Sól
SPOSÓB WYKONANIA:
1.Na samym początku dokładnie umyj kurczaka po czym używając ręczników papierowych osusz mięso. Tak przygotowanego fileta, pokrój na cienkie plasterki.
2.Starannie przypraw mięso solą, pieprzem oraz ziołami. Tak przygotowane mięso przechowuj w lodówce przez pół godziny. W tym czasie pokój umytego pomidora w kostkę.
3.Za pomocą tarki zetrzyj ser na dużych oczkach, następnie połącz go z serkiem topionym. Obierz marchew, po czym zetrzyj ją także na tarce, umytą pietruszkę drobno posiekaj, całość dokładnie wymieszaj w dużej misce.
4.Do przygotowanego farszu dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, oraz śmietanę, całość bardzo dokładnie wymieszaj. Z lodówki wyjmij pokrojonego kurczaka, po czym rozłóż go i na każdym kawałku mięsa układaj przygotowany farsz.
5.Posmaruj masłem naczynie żaroodporne, następnie zwinięte w rulon roladki układaj obok siebie ( tak jak na zdjęciu poniżej).
6.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz pod przykryciem przez 40 minut. Około 10 minut przed końcem posyp staranie startym serem.
Gotowe roladki z kurczaka idealnie smakują z puree ziemniaczanym oraz ulubioną surówką ze świeżych warzyw. Smacznego!