Omlet bez dodatku mąki- Wystarczy piec przez parę minut w piekarniku, a jego smak na pewno Cię zachwyci
9 901
Moja rodzina uwielbia jeść omlet z przepisu poniżej, gdyż jego czas przygotowania jest bardzo szybki, a do tego piecze się go w piekarniku.
Pyszny oraz delikatny jest smak omletu, uwielbiam patrzeć jak moja rodzina oraz bliscy się nim zachwycają. Koniecznie musisz spróbować, Tobie także on posmakuje!
LISTA SKŁADNIKÓW:
300 ml mleka
6 jajek
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
½ łyżeczki soli
15g masła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.W misce połącz ze sobą wszystkie składniki po za masłem.
2.Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i przelej do niego przygotowaną masę.
3.Piecz w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni przez około 35 minut.
Ważne: Gdy piecze się omlet nie otwieraj drzwiczek piekarnika. Wtedy może całkowicie omlet opaść. Jak wierzch omletu będzie zarumieniony, koniecznie wyłącz piekarnik , następnie zostaw danie w piekarniku na 10 minut. Pyszny omlet jest gotowy!
Pokrojony omlet idealnie smakuje z masłem oraz pysznymi świeżymi ziołami. Życzę smacznego!