Idealny lek na odporność, który przepis przekazywany jest z pokolenia na pokolenie. Gdy regularnie go stosujesz, żadna choroba Cię nie złapie. Zapraszam na przepis poniżej.

W mojej rodzinie ten sprawdzony lek na odporność przekazywany jest z pokolenia na pokolenie.

 

Na samym początku używały go moje prababki, następnie babcie i oczywiście ten świetny przepis trafił w ręce mojej mamy. Składa się on z miodu oraz chrzanu. Potrzebne składniki, już wcześniej były bardzo łatwo dostępne. Na pewno znajdziesz je na każdej wsi oraz w większości sklepów.

 

Dodatkowo możesz użyć trochę imbiru oraz soku z cytryny. Dzięki nim lek jest bardziej skuteczniejszy.

 

Wpływ domowej roboty chrzanu na nasz organizm.
  • Jego właściwości są przeciwzapalne
  • Krew jest odpowiednio oczyszczana
  • Poprawia się odporność
  • Jest podobny do antybiotyku
  • Jest antyseptyczny
  • Wpływa na ochronę komórek przeciw wolnymi rodnikami
  • Odpowiednio chroni przed chorobami serca
  • Stosuje się go w profilaktyce nowotworowej
  • Wpływa na zwiększenie ciśnienia krwi
  • Poziom cholesterolu jest znacznie obniżany
  • Usuwa śluz z układu oddechowego
  • Nie odkłada się tłuszcz w naczyniach krwionośnych
  • Pozbycie się nadmiaru wody
  • Wpływa moczopędnie
  • Jego zalet jest bardzo dużo. Skutecznie wpływa na stany zapalne płuc oraz oskrzeli, również podczas
  • przechodzonej grypy.

 

WYKONANIE: METODA 1

Używając tarki z dużymi oczkami, zetrzyj dokładnie umyty chrzan. Przenieś go do szklanego słoika, następnie dodaj 150 g miodu. Mocno zakręć przykrywką, i odstaw na bok w ciepłym miejscu. Na następny dzień przecedź dokładnie przygotowaną miksturę i przelej ja do ciemnej butelki. Tak przygotowany lek przechowuj przez 6 dni w lodówce.

 

DAWKOWANIE:

Koniecznie trzy razy dziennie pij po jednej łyżeczce. Nie podawaj go dzieciom, gdyż ma bardzo intensywny smak. Nie mogą go pić także osoby , które mają problemy z dwunastnicą lub posiadają wrzody żołądka.

 

WYKONANIE: METODA 2

Na samym początki obierz dokładnie umyty oraz wysuszony imbir. Używając tarki o drobnych oczkach zetrzyj obrane dwa korzenie. Przygotowany chrzan oraz imbir wkładamy do dużego słoika lub pojemnika. Ostygnięta wodę wlej także do słoika. Zakręć oraz dokładnie wymieszaj, następnie na pół godziny odstaw na bok. Po upływie tego czasu przecedź miksturę i dodaj do niego startą skórkę z cytryny oraz miód. Gdy wszystkie składniki są już połączone , włóż słoik do lodówki.

 

Przechowywanie obu leków jest takie samo, czyli 6 dni.

error: Content is protected !!