Mięso z kurczaka, które w znakomity sposób odchodzi od kości i smakuje rewelacyjnie.
1 085
Poniżej znajdziesz wspaniały sposób na upieczenie pysznego złocistego kurczaka. Tak przygotowane danie zachwyci nie jedno podniebienie. Upieczona skóra jest złocista i bardzo chrupka, a mięso jest wprost przepyszne.
LISTA POTRZEBNYCH SKŁADNIKÓW:
Kurczak
Sól
Pieprz czarny
Majonez
Koncentrat pomidorowy
olej
WYKONANIE:
1.Z umytego oraz wysuszonego kurczaka wytnij szyjkę oraz końcówki skrzydeł. Następnie na pół przekrój kurczaka. W małej miseczce wymieszaj olej, sól oraz pieprz.
2.Przygotowane przyprawy dokładnie ze sobą połącz. Pokrojonego kurczaka przypraw przygotowaną mieszanką. Na blachę do pieczenia wyłóż papier, następnie połóż na nim przyprawione mięso.
3.Użyj noża do zrobienie kilku nacięć w mięsie. Następnie piecz w rozgrzanym piekarniku do 250 stopni przez 20 minut.
4.Jak skórka lekko nabierze koloru, wyjmij koniecznie kurczaka , następnie majonezem oraz koncentratem pomidorowy dokładnie go posmaruj. Piecz w 180 stopniach przez około 40 minut.
Gdy kurczak się upiecze , podawaj go z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego!