Kieszonki nadziewane z kurczaka- w 30 minut przygotujesz pyszny oraz prosty obiad.

Nie tylko mięso drobiowe jest zdrowe, ale także uniwersalne oraz szybkie w przygotowaniu, wszystkie dodatki świetnie do niego pasują. Gdy danie drobiowe zapiekane jest w piekarniku to nie tylko jest zdrowsze , ale także dużo lżejsze. Koniecznie musisz spróbować!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 100 g twardego sera
  • 2 filety z kurczaka
  • Łyżka kwaśnej śmietany
  • Pomidor
  • Łyżka musztardy
  • Pieprz czarny, sól oraz do smaku papryka czerwona

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Oczyść , umyj oraz ręcznikiem papierowym osusz fileta z kurczaka. Następnie wszerz je natnij ( do końca go nie przecinaj).

2.Z wierzchu przypraw fileta pieprzem, solą oraz czerwoną papryką mieloną.

3.W plasterki pokrój pomidory oraz ser żółty. Wymieszaj w miseczce łyżkę musztardy oraz łyżkę śmietany.

 

4.Do naciętego wcześniej fileta włóż 2 plasterki sera oraz 2 plasterki pomidora, następnie zamknij kieszonkę.

5.Z wierzchu ponacinaj fileta, następnie przełóż go do wysmarowanej olejem blachy. Kieszonki oprósz solą, oraz przygotowaną mieszanką wysmaruj.

6.Piecz przez 20-25 minut rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. Plasterki sera poukładaj pod koniec pieczenia na kieszonki i przez 2-5 minut zapiekaj. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!