Rolada z warzywami i szynką- Obok tak przygotowanej przekąski nie przejdziesz obojętnie. Błyskawicznie znika ze stołu.
1 554
Idealnie nadaje się na świąteczny stół przygotowana tak roladka , która wygląda pięknie ,a smakuje jeszcze lepiej. Przez połączenie różnych smaków , na pewno się jej nie oprzesz. Koniecznie musisz spróbować i się przekonać!
LISTA SKŁADNIKÓW:
200 g szynki
100 g marynowanych pieczarek
3 ząbki czosnku
200 g serka kanapkowego
10 g pietruszki
1 słodka czerwona papryka
15 g żelatyny
100 g majonezu
5 g soli
3 g czarnego pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Folię spożywczą rozłóż na blacie.
2.Na przygotowanej foli poukładaj szynkę , tak aby plasterki na siebie nachodziły.
3.Wymieszaj w miseczce majonez oraz serek.
4.Następnie dodaj marynowane pieczarki, pokrojoną drobno paprykę oraz posiekane zioła. Całość dokładnie wymieszaj.
5.Przygotuj żelatynę zgodnie z informacją na opakowaniu, i dodaj ją również do przygotowanego nadzienia. Całość ponownie wymieszaj.
6.Gotowe nadzienie nakładaj na przygotowane szynkę, następnie zwiń ciasno w rulon.
7.Przechowuj w lodówce minimum 1 godzinę. To wszystko!
Zanim położysz ją na stół to pokrój na porcję, a Twoi goście będą cieszyć się pyszną oraz pięknie wyglądającą roladą.