Sałatka z dodatkiem ogórka oraz wątróbki- koniecznie spróbuj , na pewno się jej nie oprzesz.
1 004
Pyszna sałatka, która na każdą okazje pasuje , a składniki do niej potrzebne są bardzo łatwo dostępne.
Gdy nie lubisz jeść wątróbki wołowej, spokojnie możesz ja zastąpić drobiową lub wieprzową. Nie zmieni się smak sałatki , Ty zjesz to co tak na prawdę lubisz. Jak cenisz swój czas , to koniecznie dzień wcześniej ugotuj wątróbkę. Wtedy na pewno w szybkim czasie przygotujesz tą pyszną sałatkę z wątróbki. Zapraszam na przepis!
LISTA SKŁADNIKÓW:
0,5 kg wołowej wątróbki
2 cebule
Marchew
200 g ogórków kiszonych
Sól do smaku
Mielony pieprz czarny do smaku
Do smaku majonez
WYKONANIE:
1.Do miękkości ugotuj z dodatkiem wody, umytą oraz oczyszczoną wątróbkę. Następnie przestudź je oraz w cienki paski pokrój.
2. Na grubych oczkach zetrzyj marchew, a w pół piórka pokrój obrane cebulę, następnie na patelni z dodatkiem oleju je podsmaż. W cienkie paski pokrój kiszone ogórki.
3. Do dużej miski przenieś wszystkie składniki, następnie do smaku dopraw pieprzem oraz solą, dodaj również majonezu, całość dokładnie wymieszaj. To wszystko!
Tak przygotowane sałatka idealnie nadaje się na rodzinną kolację lub jako zdrowa przekąska. Życzę smacznego!