Sałatka czerwona z dodatkiem fasoli- jeśli dbasz o figurę zjedz tą pyszną oraz sycącą sałatkę.

Możesz użyć jej jako dodatek do dań mięsnych oraz jako przekąski. W kilkanaście minut powstanie rewelacyjna sałatka z produktów , które są łatwo dostępne. Zapraszam na przepis.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

 

  • 240 gram fasoli konserwowej
  • 400 gram buraków
  • 40 gram kolendry
  • Ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sezamu
  • Łyżka octu
  • Łyżeczka musztardy
  • Pieprz
  • Sól do smaku

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

1.Ugotuj do miękkości buraki, odłóż do ostygnięcia następnie obierz i na tarce o grubych oczkach zetrzyj. Przełóż starte buraki do miski i dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszaj.

2. Z zalewy odsącz fasolę, następnie przegotowaną zimną wodą ją przepłucz i dodaj do buraków. Dorzuć również sezam i posiekaną kolendrę.

3. Do osobnej miski wlej oliwę z oliwek, ocet, musztardę oraz pieprz oraz sól. Przygotowanym sosem polej buraki i wszystko wymieszaj. To już koniec!

 

Sałatka z dodatkiem fasoli jest sycąca oraz bardzo zdrowa, mogą ją jeść również osoby dbające o swoją figurę. Zamiast kolendry dodaj koper lub natkę pietruszki. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!