Zupa „Boski Smak” – Sycący i rozgrzewający posiłek dla całej rodziny. Zachwyci smakiem każdego bez wyjątku
3 107
Nie ma nic lepszego, jak smaczny i gorący posiłek po ciężkim dniu w pracy. Aromatyczna, sycąca i rozgrzewająca zupa na żeberkach to prawdziwa uczta dla podniebienia dla miłośników zup o boskim smaku. Do dzieła!
SKŁADNIKI:
500 g żeberek wieprzowych
200 g ziemniaków
200 g serka topionego
100 g zielonego groszku ( świeżego lub mrożonego)
2 łyżki ryżu
1 marchewka
1 cebula
1 liść laurowy
sól do smaku
pieprz do smaku
ulubione zioła do smaku
olej roślinny lub oliwa
PRZYGOTOWANIE:
1. Żeberka umyj i zalej 2,5 l wody w dużym garnku. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 40 minut. W tym czasie, pokrój w drobną kostkę cebulę, serek topiony i ziemniaki, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, zeszklij cebulę, a następnie dodaj startą marchewkę. Smaż przez 3-5 minut.
3. Wyciągnij ugotowane mięso z garnka, odstaw do wystygnięcia, a następnie oddziel mięso od kości. Do gotującego się bulionu mięsnego, dodaj ziemniaki i ryż. Gotuj przez 15 minut, a po tym czasie dodaj groszek i pokrojone na małe kawałki mięso. Doprowadź ponownie do wrzenia.
4. Na koniec, dodaj serek topiony, przyprawy, posiekane zioła i liść laurowy. Gotuj kilka minut na małym ogniu. Potem zdejmij z ognia i odstaw na kilka minut pod przykryciem. Gotowe!
Rozgrzewająca i sycąca zupa o boskim smaku, najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa. Smacznego!