1. Zacznij od przygotowania ciasta: Do garnka, wlej mleko i wodę, potem dodaj masło, cukier, sól i mąkę. Gotuj, często mieszając do czasu, aż ciasto zgęstnieje i zacznie odchodzić od ścianek garnka. Wtedy przełóż ciasto do miski i zacznij kolejno wbijać jajka. Całość dobrze wymieszaj.
2. Gotowe ciasto, wyłóż na blaszkę o wymiarach 25 x 30 cm, przykrytą papierem do pieczenia i piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 30 minut.
3. W tym czasie, przygotuj krem: W wygodnej misce, wymieszaj trzepaczką jajka, dodaj mąkę, cukier i cukier waniliowy. Do garnka wlej mleko, dodaj przygotowaną wcześniej mieszankę i gotuj na małym ogniu, często mieszając do czasu, aż krem zgęstnieje.
4. Do gęstego już kremu, dodaj miękkie masło i dokładnie wymieszaj.
5. W wygodnej misce, ubij śmietankę na sztywno i małymi porcjami dodawaj do kremu. Delikatnie wymieszaj. Gotowy krem, wyłóż równomiernie na wystudzone ciasto i wygładź szpatułką.
6. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.