Banalnie proste w przygotowaniu, z tanich i łatwo dostępnych składników, możesz wyczarować deser, który zachwyci Twoich bliskich smakiem, aromatem i szybkością przygotowania. Przepis polecam wszystkim miłośnikom zdrowych słodkości, które błyskawicznie trafią na Twój stół. Ostrzegam jednak, że równie szybko z niego znikają… Do dzieła!
1. W dużej misce, rozgnieć widelcem twaróg, a następnie dodaj sól i miękkie masło, pokrojone w kosteczkę.
2. Wymieszaj dokładnie, uzyskując jednolitą i gładką masę.
3. Na koniec, dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
4. Podsypując lekko mąką, ugnieć gładkie ciasto tak, aby nie kleiło się do dłoni (im bardziej suchy będzie twaróg, tym mniej mąki zużyjesz).
5. Gotowe ciasto, podziel na 2 części i z każdej uformuj na kształt prostokąta o grubości ok. 2-3 mm.
6. Wszystkie nierówne brzegi ciasta odetnij.
7. Teraz, równomiernie na całej powierzchni, posyp ciasta wiórkami kokosowymi i cukrem.
8. Zwiń w ciasne ruloniki i pokrój je na mniejsze ok. 5 cm. kawałki. Poukładaj je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
9. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 20 minut. Gotowe!
10. Przed podaniem, pozwól ciasteczkom ostygnąć i posyp je cukrem pudrem.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.