Przygotowanie jej, nie wymaga żmudnego szatkowania, bo kroisz ją tylko na ćwiartki, więc z minimalnym zestawem łatwo dostępnych składników i z wykorzystaniem małego wysiłku i czasu, przygotujesz smaczny, aromatyczny i chrupiący dodatek do każdego dania mięsnego. Do dzieła!
1. Kapustę oczyść,zdejmij wierzchnie liście i przekrój na cztery części.
2. Następie przełóż kapustę do garnka z wodą i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie, odcedź ją i włóż do miski z lodowatą wodą. Jak tylko woda się nagrzeje, niezwłocznie wymień ją na świeżą – zimną.
3. Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Do garnka, wlej 1 litr wody, dodaj cukier, sól, olej, ocet, pieprz i liść laurowy. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty, a następnie zdejmij z ognia i odstaw.
4. Do gorącej marynaty, dodaj startą marchewkę i kolendrę, potem ją wystudź. Kapustę włóż do miski, posyp czosnkiem i zalej przygotowaną marynatą.
5. Miskę z kapustą, przykryj talerzem i obciąż ciężkim przedmiotem lub butelką z wodą i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej 1 dzień.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.