Genialne połączenie smaków, które w połączeniu z delikatną i pyszną cukinią, tworzą danie idealne. Jestem pewna, że również Twoim bliskim zasmakuje tak bardzo jak moim i zostanie z Wami na dłużej. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Zetrzyj jedną dużą i 2 małe cukinie na tarce o grubych oczkach. Potem odciśnij z niej wodę i przełóż do wygodnej miski. Do cukinii dodaj jajko, starty na tarce o grubych oczkach ser, dopraw do smaku solą, pieprzem i całość dobrze wymieszaj.
2. Blaszkę do pieczenia, przykryj papierem i wyłóż na nią masę cukiniową. Wygładź na całej powierzchni i na wierzch poukładaj pozostałą małą cukinię, pokrojoną w plasterki (jak na zdjęciu).
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 20 minut. Potem odstaw do całkowitego wystygnięcia.
4. Na wystudzone cukiniowe ciasto, rozsmaruj cienką warstwę riccoty (ale pozostawiając wolny margines bez serka na krawędzi). Teraz, poukładaj na nim cienkie plasterki szynki. Zawiń ciasno w rulon, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Gotowe!
Przed podaniem, pokrój roladę cukiniową w plastry i podawaj udekorowaną posiekanymi, świeżymi ziołami.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.