Oczywiście ich mięsne wnętrze, możesz zastąpić innymi, ulubionymi składnikami. Świetnie smakują również z farszem mięsnym z kapustą, z ryżem i warzywami oraz z ryżem, jajkami i świeżymi ziołami. Spróbuj i przekonaj się, którą wersję lubisz najbardziej. Do dzieła!
1. Do głębokiej miski wlej wodę, dodaj olej i 0,5 łyżeczki soli. Potem, stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagnieć elastyczne ciasto. Gotowe ciasto, owiń folią spożywczą i odstaw na 30 minut.
2. Dwa rodzaje mięsa, ugotuj w przyprawionej wodzie z warzywami, a następnie ostudź i zmiel w maszynce do mięsa. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Potem dodaj do zmielonego mięsa i wymieszaj.
3. Przygotowane wcześniej ciasto, podziel na ok. 30 części i każdą rozwałkuj na cienki placek.
4. Teraz, na każdym placku ułóż porcję farszu mięsnego i zawiń w cieście (jak na zdjęciu). Tak przygotowane roladki, poukładaj na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia i wszystkie wysmaruj roztrzepanym jajkiem.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 15-20 minut (na złoty kolor). Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.