Całkiem niedawno, poznałam sekret idealnie chrupiącego ciasta pizzy, zachowując przy tym soczystość dodatków. Od dziś, zawsze przygotujesz chrupiącą pizzę w zaledwie 20 minut i z ulubionymi dodatkami. Na moim stole gości bardzo często, ponieważ moi bliscy ją uwielbiają. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znika ze stołu błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Zacznij od przygotowania sosu: W misce, wymieszaj koncentrat pomidorowy, wodę i olej roślinny. Następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę (0,25), cukier, zioła i pieprz. Dobrze wymieszaj.
2. Gotowe ciasto wyłóż na blat roboczy, posypany mąką i rozwałkuj. Upiecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 10 minut. W tym czasie, pokrój pozostałą cebulę w piórka, ogórki w plasterki, paprykę w kostkę.
3. Teraz wyjmij ciasto z piekarnika, wysmaruj na całej powierzchni sosem, a następnie posyp cienką warstwą sera i poukładaj pozostałe dodatki. Wierzch, posyp pozostałym serem. Piecz w piekarniku, przez kolejne 10-15 minut. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.