Sznycel wieprzowy – Dzięki tym dodatkom smakuje wyjątkowo. Zawsze robię je tylko w ten sposób
1 945
Genialny sznycel wieprzowy, polecam wszystkim miłośnikom szybkich, smacznych i sycących dań mięsnych oraz zapracowanym Paniom domu, ceniącym każdą wolną chwilę spędzoną w gronie bliskich.
To bez wątpienia najlepsze danie obiadowe, którym zachwycisz każde podniebienie, nawet te najbardziej wybredne. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
4 surowe kotlety schabowe,
4 plasterki wędzonej szynki,
1 laska kiełbasy,
2 pomidory,
1 ostra papryka,
50 g masła,
200 gram tartego sera,
sól i pieprz do smaku,
przyprawy do grilla,
trochę oleju do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1. Kotlety rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Usmaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony.
2. Po usmażeniu, poukładaj kotlety na blaszce, wysmarowanej masłem. Na każdym, ułóż kawałki drobno pokrojonej papryki, plaster szynki, plasterki kiełbasy, pokrojone pieczarki i pomidora.
3. Wierzch przygotowanych kotletów, posyp startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni do czasu, aż ser się roztopi. Gotowe!
Tak przygotowany sznycel, świetnie smakuje w towarzystwie puree z ziemniaków lub ryżem. Smacznego!
Nie zapomnij podzielić się tym przepisem z rodziną i przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!