Soczyste i delikatne mięso, przekładane aromatycznymi dodatkami i zapiekane w piekarniku nie pozwoli o sobie zapomnieć przez długi czas. Od tej pory, będzie gościć na Twoim stole przynajmniej raz w tygodniu. Do dzieła!
1. Plastry mięsa wieprzowego, rozbij na średniej grubości duże kotlety. Dopraw mięso solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a ogórki kiszone w plasterki.
2. Pierwszy, rozbity kotlet, wysmaruj dokładnie musztardą, a następnie ułóż na nim 2 plastry boczku, kilka plasterków ogórka i trochę cebuli. Potem przykryj drugim kotletem, wysmaruj musztardą i przełóż składnikami jak przy pierwszym, do wyczerpania składników (zostawiając tylko trochę cebuli do usmażenia).
3. Gotowy „przekładaniec”, obwiąż w kilku miejscach dratwą.
4. Na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż pozostałą cebulę, a następnie dodaj mieszankę mrożonych warzyw. Duś do miękkości i podlej bulionem, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego i dokładnie wszystko wymieszaj. Gotuj wszystko przez 5 minut, często mieszając.
5. Po tym czasie, wlej wino i gotuj przez kolejne 5 minut.
6. Mięsny „przekładaniec”, przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej całość mieszanką duszonych warzyw z winem.
7. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 2-2,5 godziny do miękkości mięsa. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.