Od dziś zapomnisz o sklepowych łakociach o wątpliwej świeżości i jakości składników. Nie ma nic lepszego niż szybkie i proste ciasto bez pieczenia, domowej roboty i w świetnym towarzystwie bliskich. Do dzieła!
1. Na początek ubij jajka mikserem. Potem dodaj do nich mleko, mleko skondensowane i cukier waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj mikserem.
2. Wymieszane składniki zagotuj w garnku na małym ogniu, a następnie odstaw do wystygnięcia. Teraz ubij mikserem miękkie, pokrojone w kostkę masło.
3. Do schłodzonego kremu dodaj ubite masło i całość wymieszaj mikserem.
Wymieszaj kakao z cukrem, a następnie dodaj mleko i wymieszaj dokładnie. Zagotuj w garnku na wolnym ogniu, cały czas mieszając i odstaw do wystygnięcia.
1. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na spód, ułóż pierwszą warstwę herbatników i wysmaruj je śmietaną.
2. Teraz wyłóż na całą powierzchnię warstwę kremu (Ilość warstw zależy od wielkości formy i ilości herbatników).
3. Warstwy układaj w ten sam sposób do wyczerpania składników, a wierzch polej obficie przygotowaną wcześniej polewą. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.