Obierz i zmiel orzechy.
Zróbmy krem. Wlej śmietanę do miski i ubij, aż otrzymasz puszystą masę. Dodaj do niej, nie przestając ubijać, skondensowane mleko. Następnie twaróg i ubijaj jeszcze chwilę.
Do gotowej masy dodaj orzechy i delikatnie wymieszaj. Włóż do lodówki.
Herbatniki zmiel drobno.
Dodaj do nich kakao.
Wlej śmietanę do masła i podgrzewaj, aż otrzymasz gładką, jednolitą masę. Wlej powstały płyn do suchej mieszanki i wymieszaj dokładnie, aby uzyskać jednorodną masę.
Weź formę, wyłóż papierem do pieczenia. Część masy z herbatnikami ułóż na dnie formy. Rozłóż grubą warstwę kremu na wierzchu ciasta, następnie kolejną warstwę herbatników i ponownie warstwę kremu. Wyrównaj górę przyszłego ciasta. Włóż ciasto do lodówki.
Wlej śmietanę 36 % do miski i podgrzej. Czekoladę połam na kawałki i dodaj do śmietany. Wymieszaj i pozostaw na 2-3 minuty, znów wymieszaj, aż otrzymasz gładką masę.
Wyciągnij ciasto z lodówki i polej je zrobioną polewą czekoladową. Włóż do lodówki na minimum na 2 godziny, możesz również na całą noc.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.