Przekąska z Boczkiem i Serem – Delikatne francuskie ciasto z serowym wnętrzem. To jest pyszne.
1 627
Wystarczy tylko przeczytać trzy składniki, a już wiesz, że to musi być pyszne! Co może być lepszą przekąską na wszystkie okazje, jak połączenie ciasta francuskiego z boczkiem i serem? To połączenie niemal królewskie.
Chrupiące ciasto, w której ukryty jest miękki ser i całość opleciona złocistym, chrupiącym boczkiem…
I oczywiście, jedną z głównych zalet tej przekąski jest to, że potrzebujesz tylko 15-20 minut – a aromatyczna przekąska ląduje na Twoim stole. Nie marnuj więc czasu i do dzieła!
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
200 g twardego sera
200 g boczku
wykałaczki
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
1. Podziel ciasto na równe części i uformuj z nich kulki o średniej wielkości.
2. Pokrój ser w małe kosteczki. Do każdej kulki włóż kawałek sera.
3. Owiń dokładnie ser ciastem.
4. Następnie, każdą kulkę ciasta z serem, owiń paskiem boczku.
5. Za pomocą wykałaczek, przymocuj brzegi boczku, aby podczas smażenia zachowała atrakcyjny kształt.
6. Smaż w dużej ilości oleju na złoty kolor.
7. Po usmażeniu, odsącz przekąski na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju. Wyjmij wykałaczki i podawaj. Smacznego!
Przepis jest bardzo lekki, łatwy, szybki w przygotowaniu i można go uzupełnić ciekawymi dodatkami. Na przykład, posypując bekon sezamem, uzyskasz zupełnie nowy smak. Przyprawy dodane do sera sprawią, że przekąska będzie bardziej aromatyczna – możesz użyć bazylii, kolendry, kopru i innych ulubionych ziół. Wypróbuj każdą wersję i opowiedz nam o swoich wrażeniach!