Aromatyczna Zupa Rybna – Ta zupa zachwyci smakiem każdego.

Do przygotowania tej pysznej zupy, potrzebujesz jedynie dowolnej ryby w puszce (w oleju, we własnym sosie lub w pomidorach). Mogą to być sardynki, różowy łosoś, a nawet szprotki w pomidorach.

 

 

Pierwsze dania są bardzo ważne w diecie. Domowa aromatyczna zupa jest idealna, gdy musisz dać swojemu żołądkowi kilka dni odpoczynku. Przygotowanie tej zupy jest proste i nie zajmuje wiele czasu. Gwarantuję, że przypadnie do gustu nawet tym, którzy nie przepadają za pierwszymi daniami. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI
  • 2,5–3 l wody
  • 1-2 puszki rybne
  • 3 łyżki surowego ryżu
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka przyprawy „ziarenka smaku”
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • świeże zioła, sól do smaku

 

 

PRZYGOTOWANIE
1. Zagotuj wodę w garnku. Obierz i umyj ziemniaki i marchewkę, a następnie pokrój w kostkę ziemniaki, a marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Do wrzącej wody, najpierw dodaj ziemniaki i ryż, posól do smaku. Marchewkę z cebulką pokrojoną w kostkę podsmaż na maśle.

3. Odlej zalewę z puszki rybnej i lekko ugnieć rybę widelcem.
4. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj do zupy marchew z cebulą, rybę, posiekane zioła i przyprawy. Przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

5. Jeśli chcesz, możesz dodać kukurydzę lub oliwki, a zamiast ryżu dodać kaszę jęczmienną lub drobny makaron.

 

Smacznego!

error: Content is protected !!