Aromatyczna Zupa Rybna – Ta zupa zachwyci smakiem każdego.
4 147
Do przygotowania tej pysznej zupy, potrzebujesz jedynie dowolnej ryby w puszce (w oleju, we własnym sosie lub w pomidorach). Mogą to być sardynki, różowy łosoś, a nawet szprotki w pomidorach.
Pierwsze dania są bardzo ważne w diecie. Domowa aromatyczna zupa jest idealna, gdy musisz dać swojemu żołądkowi kilka dni odpoczynku. Przygotowanie tej zupy jest proste i nie zajmuje wiele czasu. Gwarantuję, że przypadnie do gustu nawet tym, którzy nie przepadają za pierwszymi daniami. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI
2,5–3 l wody
1-2 puszki rybne
3 łyżki surowego ryżu
3 ziemniaki
1 cebula
1 marchewka
1 łyżeczka przyprawy „ziarenka smaku”
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
świeże zioła, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE
1. Zagotuj wodę w garnku. Obierz i umyj ziemniaki i marchewkę, a następnie pokrój w kostkę ziemniaki, a marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Do wrzącej wody, najpierw dodaj ziemniaki i ryż, posól do smaku. Marchewkę z cebulką pokrojoną w kostkę podsmaż na maśle.
3. Odlej zalewę z puszki rybnej i lekko ugnieć rybę widelcem.
4. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj do zupy marchew z cebulą, rybę, posiekane zioła i przyprawy. Przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
5. Jeśli chcesz, możesz dodać kukurydzę lub oliwki, a zamiast ryżu dodać kaszę jęczmienną lub drobny makaron.