CiastaDesery Przepis mojej babci czyli bułeczki z twarogiem. Last updated mar 13, 2024 6 281 Przygotowanie bułeczek zajmuje tylko 15 minut, wiec sprawdzi się jeśli przyjdą nie zapowiedziani goście. Składniki: 250 gram zmielonego twarogu 2 jajka 3 Łyżki cukru szczypta soli 10 gram cukru waniliowego 15 gram proszku do pieczenia 250 gram mąki pszennej 20 ml mleka Sposób przygotowania: 1. Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy. 2. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i mleko mieszamy, dodajemy zawartość pierwszej miski i mieszamy na gładką masę. 3. Mieszaninę forujemy dłońmi w kulki. 4. Babeczki układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i smarujemy je odrobiną oleju. 5. Pieczemy w 190°C przez 15-20 minut. Po upieczeniu babeczki warto posypać cukrem pudrem. Smacznego!