Domowe „Krówki” – Moje dzieci nigdy nie mogą się ich doczekać.
32 758
Domowe Słodycze zawsze będą zdrowsze niż te kupione dlatego, że dokładnie znasz ich skład i sposób przygotowania. Takie słodycze będą dla dzieci wielką niespodzianką lub przyjemnym zakończeniem ciężkiego dnia.
SKŁADNIKI
200 g cukru
45 g masła
40 ml mleka
PRZYGOTOWANIE
1. Będziesz potrzebować garnka z grubym dnem. Wsyp do niego cały cukier i podgrzewaj na małym ogniu.
Pamiętaj, żeby cukru nie mieszać. Musisz jednak szybko uchwycić moment, w którym cały cukier się rozpuści.
2. Następnie natychmiast zwiększ temperaturę i dodaj masło. Teraz masę można mieszać.
3. Podgrzej mleko w osobnym garnku i wlej do gorącego cukru. Wymieszaj wszystko z pomocą szpatułki.
4. Gotuj masę przez kilka minut i przelej ją do gotowych form lub innego naczynia (po ostygnięciu pokroisz w kostki).
5. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin.