Strudel Jabłkowy z Tortillą – Szybko przygotujesz, jeszcze szybciej zjesz.

To prawdziwy złoty przepis na szybkie ciasto z pysznym słodkim nadzieniem i apetycznym chrupiącym wierzchem. Bez wątpienia podbije serca zarówno domowników jak i niespodziewanych gości.

 

SKŁADNIKI
  • 3 tortille wraps
  • 2-3 duże jabłka (najlepiej kwaśne)
  • 100 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki cukru
  • cynamon do smaku
  • 50 g masła

 

PRZYGOTOWANIE
1. Jabłka umyj i pokrój na małe kostki, w ćwiartki lub półplasterki. Posiekaj orzechy blenderem.

2. Roztop masło na patelni, dodaj do niego jabłka, cukier, orzechy i cynamon.

3. Duś nadzienie na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

4. Rozłóż na pergaminie (dla ułatwienia zawijania strudla) tortillę wraps. Posmaruj masłem, a następnie równomiernie rozprowadź nadzienie.

5. Zawiń nadzienie tak jak na zdjęciu. Posmaruj na wierzchu masłem.

6. Piecz strudel w piekarniku przez 15–25 minut na złoty kolor. Możesz na koniec posypać strudel cukrem pudrem.

Smacznego!

error: Content is protected !!