Ciasta Oszałamiający deser czekoladowy w słoiczkach, wygląda i smakuje obłędnie – proste w wykonaniu. Last updated cze 6, 2024 22 033 Ten kremowy deser jest niesamowicie lekki i pyszny! Jego smak i sposób podania zachwyci Twoich gości! Dodatkowo jego przygotowanie jest bardzo proste. SKŁADNIKI: 250 g herbatników 100 ml mleka 1 mała Nutella KREM: 300 ml mleka 3 żółtka jaj 1 opakowanie budyniu waniliowego (może być bez gotowania) 5 g masła 3 łyżki cukru 5 g czekolady DODATKOWO: 200 ml śmietanki słodkiej 30 % 200 g cukru Czekolada Mielone orzechy laskowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wymieszaj mleko, żółtka i budyń na gładką masę aż zgęstnieje, odstaw do schłodzenia. Następnie dodaj miękkie masło i cukier i dokładnie wymieszaj. Pokrusz na większe kawałki herbatniki i ułóż je w słoiczkach ,to będzie pierwsza warstwa naszego deseru. Podgrzej nutellę w kąpieli wodnej i wylej ją równomiernie na ciastka. Następnie dodajemy do deseru połowę przygotowanego wcześniej kremu waniliowego, potem układamy kolejna warstwę herbatników. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i wymieszaj z pozostałą częścią kremu waniliowego i wyłóż go do deserków. Ze śmietanki i cukru ubij bitą śmietanę. To jest ostatnia warstwa naszego deseru. Na koniec możemy posypać nasz deser startą czekoladą i orzechami. Chłodzimy w lodówce przez 4 godziny. Smacznego!