Warstwowa krówka na herbatnikach z mascarpone. Twoi goście pokochają ten smak.
3 913
Najlepsze i najpyszniejsze ciasto jakie jadłam, a do tego robi się je bardzo szybko. Wygląda wspaniale i na pewno zachwyci każdego, u nas robi cały czas furorę, zwłaszcza wśród dzieci.
Krówka na herbatnikach – warstwowa
Składniki na Krówkę na herbatnikach – warstwową na dużą blaszkę:
około 70-75 herbatników
500 g serka mascarpone
800 ml śmietany kremówki 36%
1 puszka masy krówkowej
1/2 szklanki cukru pudru
1 mleczna czekolada
Przygotowanie Krówki na herbatnikach – warstwowej.
Do wysokiej miski dajemy serek mascarpone razem z śmietana kremówką i cukrem pudrem. Wszystko dokładnie ubijamy, aż powstanie delikatna masa o konsystencji bitej śmietany. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy na niej warstwę herbatników. Na herbatniki nakładamy warstwę z połowy ubitego kremu. Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników, na które nakładamy warstwę masy krówkowej. Masę krówkową przykrywamy kolejną warstwą herbatników na które nakładamy warstwę pozostałego kremu. Wierzch obsypujemy startą na grubych oczkach czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby herbatniki namiękły.