Ciasto czekoladowe, które wykonasz ekspresowo. Rozpływa się w ustach.
188 006
Dziś mam dla Was obłędnie pyszny i ekspresowy przepis na szybkie ciasto czekoladowe! Ten pyszny deser, przyjdzie Ci na ratunek za każdym razem gdy do drzwi zapukają niespodziewani goście!
Składniki
Kefir 1 szklanka
Cukier 1 szklanka
Mąka pszenna 1 szklanka
Kakao 2 łyżki
Soda 1 łyżeczka
Przygotowanie
Wymieszaj kefir z sodą. Wymieszaj mąkę, cukier i kakao i wlej kefir.
Nasmaruj formę masłem, połóż pergamin. Wlej ciasto.
Piecz ciasto około 20-25 minut w 200 stopniach. Czy ciasto jest gotowe możesz sprawdzić za pomocą drewnianego patyczka lub wykałaczki.
Gotowe ciasto można polać lukrem na wierzch i można przekroić na pół i posmarować dżemem, śmietaną z jagodami lub skondensowanym mlekiem.
Możesz natychmiast serwować je do stołu, ale lepiej zostawić je przez co najmniej kilka godzin.