Pyszny dodatek do obiadu,do mięs ,choć przyznam się szczerze ,że ja to ją mogę samą wcinać-jest po prostu pyszna,zupełnie inna a zarazem bardzo prosta do zrobienia-polecam gorąco
Składniki:
40 dag fasolki szparagowej
2 młode marchewki
pączek natki pietruszki
cebulka czerwona
3 łyżki oliwy lub oleju
szczypta cukru,
ocet ,sól,pieprz -do smaku
Przygotowanie:
Fasolkę płuczemy,obcinamy końcówki,marchewkę obieramy,wrzucamy razem do garnka,zalewamy wodą tak, żeby przykryła warzywa,wodę solimy i gotujemy do miękkości.Odcedzamy i studzimy.
Fasolki kroimy w mniejsze kawałki,marchewkę i cebulkę w kosteczkę,siekamy natkę pietruszki,mieszamy wszystko razem,dodajemy oliwę ,sól ,pieprz i odrobinę octu do smaku,mieszamy dokładnie i schładzamy w lodówce.