12 najczęstszych błędów kulinarnych, które mogą totalnie zrujnować nawet najlepszy przepis.
4 082
#7 Zły dobór patelni podczas gotowania
Kolejny błąd z którym należy w końcu skończysz w kuchni, to zły dobór patelni. I tak nieprzywierająca patelnia służy do przygotowania jajek i naleśników. Jeśli zaś masz zamiar smażyć mięso, użyj patelni grillowej lub żeliwnej.
#8 Gotowanie jajek w zły sposób
Jeśli chcesz, aby Twoje jajka na twardo miały idealny kolor i wygląd, tuż po zagotowaniu wody, zdejmij je z palnika i pozostaw w gorącej wodzie na 10 minut.
#9 Przechowywanie wszystkich warzyw i owoców w lodówce
Takie produkty jak: pomidory, cebula, czosnek, cukinia, bakłażany i owoce tropikalne nie powinny być przechowywane w lodówce. Dużo lepiej będą smakować w temperaturze pokojowej. Co więcej, trzymając je w zimniej lodówce skracasz ich okres przydatności.
#10 Jedzenie mięsa zaraz po przygotowaniu
Naprawdę warto poczekać kilka minut i zjeść mięso później. Dzięki temu będziesz mogła liczyć na prawdziwą ucztę w 100%